středa 21. ledna 2015

Informace k výletu do Prahy


Blíží se nám sobota 24. 1. a náš výlet do Prahy. Bude záležet na počasí, co v Praze uskutečníme. 

Pokud bude jasná obloha, vyjedeme na Petřín a navštívíme Štefánikovu hvězdárnu. Dalekohledem bychom se podívali na Slunce, poučili se na interaktivní astronomické výstavě, shlédli naučný pořad a po setmění bychom se ještě mohli dalekohledem podívat na hvězdy a možná i dále do vesmíru. 

Pokud bude zataženo, půjdeme do Planetária, kde shlédneme dvě naučná představení. Bude to určitě zážitek s nově nainstalovaným digitálním projekčním systémem s největším rozlišením obrazu v Evropě. I stálá astronomická interaktivní výstava ve vestibulu bude velmi poučná a zábavná. Včetně jízdy po povrchu Marsu či Měsíce :)

Sraz je nejpozději v 11.30 h před vchodem do Hlavního nádraží. Prosím o dochvilnost, abychom stihli vybrat peníze a přihlášky a zakoupit jízdenku. Vlak přijíždí v 11.53 h.

Příjezd zpět do Děčína bude ve 20.31 h.

S sebou jídlo a pití na celý den, peníze na suvenýry (kterých bude v Planetáriu či Hvězdárně dost a dost :)) Pak už jen dobrou náladu, a především ukázněnost do ruchu pražského velkoměsta ;)
Připomínám, že děti od 10 let mají mít nějakou průkazku se jménem, datem narození a fotografií. Třeba i cestovní pas, nebo průkaz vystaví na nádraží.

Cena výletu je 300 Kč.

Zítra na schůzce děti obdrží Závaznou přihlášku, kterou prosím nezapomeňte podepsat, budu ji vybírat s penězi při srazu.


Žádné komentáře:

Okomentovat